Home » » Football Manager 2014 [RELOADED] - FULL - Torrent indir

Football Manager 2014 [RELOADED] - FULL - Torrent indir

Written By ekrem on 14 Kasım 2013 Perşembe | 11:55

   

Menajerlik kariyeriniz için yeni bir dönem başlıyor.

En sevilen menajerlik serilerinden olan Football Manager, 2014 sürümüyle karşımızda. Bu oyun, sadece iyi bir menajerlik oyunu değil, aynı zamanda gösterilen güvene verilen karşılığın da bir ödülü biz Türk oyuncular için. Nasıl mı?
Sports Interactive yetkilileri, İstanbul'a gelerek Football Managel 2013'ün lansmanını gerçekleştirmiş, oyunun Türkçe yazı desteğiyle ve uygun fiyatıyla Türk oyuncularla buluşacağını belirtmişti. Yapılan açıklamalar birçoğumuz tatmin etmişti; hem klasik FM, hem de yeni nesil FM bir arada, hem de Türkçe dil desteğiyle sunuluyordu. Sonucunda da Sports Interactive'in güvenini Türk oyuncular boşa çıkarmadı. Elde edilen güzel satış rakamları, bu yıl, Football Manager 2014'ün de Türkçe dil desteğiyle bizlere sunulmasını sağladı.

Yine, geçtiğimiz yılki lansmanda konuşma şansını da yakalamış olduğum Miles Jacobson (stüdyonun patronu), FM 2014 için "Türkiye'deki futbol taraftarlarının takımlarına en çok bağlı taraftarlar arasında yer aldığını her zaman biliyorduk ve bir ilk olarak Türkçe dil desteği ile birlikte çıkarttığımız Football Manager 2013'ün satış başarısı bunu kanıtladı" diyor. Bunun sonucunda yeni oyuna da "Hello" değil, "merhaba" diyoruz.
Peki elimizde neler var?

PC, Mac ve Linux platformları için satışa sunulan oyunda, binin üzerinde geliştirme söz konusu. Bunlardan bazıları menülerde, bazıları oyun sisteminde, bazıları da transfer borsasında karşınıza çıkacak düzenlemeler. Zira FM ekibi, oyuncuların geri dönüşlerine oldukça önem veren ve istekler doğrultusunda yeni düzenlemeler yapmayı seven bir ekip.

Mesela arayüze bakalım
Football Manager 2014'te Zizo ismi verilen özellik sayesinde, oyundaki arayüzü kendi istekleriniz doğrultusunda ayarlayabiliyorsunuz. Yazıların konumları, fontları, çözünürlük detayları gibi birçok konu, sizin tercihlerinize göre ekranda beliriyor. Oyunu, Steam'in Big Picture modu sayesinde televizyonda da oynayabiliyorsunuz.
Ayrıca, transferlerin takipleri, maç sonrası basın toplantılarında verilen bilgiler, sakatlık durumları gibi detayları, rakiplerin durumlarını tek bir ekran üzerinden takip edebiliyor, hepsine aynı ekran üzerinden ayrı ayrı cevaplar verebiliyorsunuz. Böylelikle basit ve kullanışlı bir arayüzün ortaya çıkarıldığını söyleyebiliriz.
Ya sıfırdan başla, ya da yarım kalanı tamamla
Oyunda her şeye sıfırdan başlayabileceğiniz gibi, çeşitli oyun seçeneklerini kabul ederek de kariyerinizi sürdürebilirsiniz. Şampiyonluğa oynayan veya zor durumda olup da üst basamaklara tırmanma niyetinde olan takımları başına gelebilir ve tercihlerinizle başarılı olmayı deneyebilirsiniz. Ek olarak, mücadele editörü sayesinde kendi senaryolarınızı da oluşturabiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.

Üç boyutlu maç motoru ve arayüzde yapılan geliştirmeler, hem menülerde, hem de oyun esnasında rahat etmenizi sağlıyor. Ancak oyunun taktik sisteminde yapılan kırpılmalar, seriye birçok oyuncu katabileceği gibi birçok kıdemli oyuncuyu da küplere bindirebilir.
Bir menajerlik oyununda sabır, araştırma ve taktikler oldukça önemlidir. Ancak elimizdeki oyunda taktik sistemi biraz sadeleştirilmiş diyebiliriz. Örneğin, bir önceki oyunda 10 farklı taktik çeşidi varsa, bu oyunda 5'e düşürülmüş diyelim. Bu rakamları bir varsayım olarak belirtiyorum tabii ki. Dolayısıyla çok fazla taktiğin olmaması, oyunun tamamen etkileyebilir. Ne fazla araştırmaya ihtiyaç duyarsınız, ne de üzerine dakikalarca düşünecek bir kararınız olur. En azından bunları da varsayım olarak gösterebiliriz. Ve bu durum, az evvel de belirttiğim gibi oyuncuların geri dönüşleri neticesinde bir sonraki oyunda farklı bir boyut kazanabilir.
Sezonu her yerde devam ettirin
Oyunun Steam ile entegre çalışıyor olması, size bulut depolama hizmetini de getiriyor. Bu da, istediğiniz her PC'de, oyuna kaldığınız yerden devam edebileceğinizi gösteriyor. Kayıtlı dosyalar her seferinde sizle geliyor ve kariyerinizi sürdürebiliyorsunuz. Ancak çok derin taktikler üzerine düşünceleriniz varsa, belki de önümüzdeki yıla kadar beklemeli veya önceki FM oyunlarıyla yola devam etmelisiniz.





Мinimum Sistem Gereksinimleri

OS: Windows XP, Vista, 7, 8
İşlemci: Intel Pentium 4, 2.2GHz
RAM: 1 GB
Video: Nvidia GeForce FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, 128MB
DirectX: 9.0c
HDD: 3 GB

 

1 yorum:

  1. Bu oyun kaliteli ve hoş. Herkezin sevebileceği (özellikle maçı sevenlerin) bir oyun. Ben oyunu oynuyorum size de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Popular Posts

Blogger tarafından desteklenmektedir.